OČEKUJU BOLJI REZULTAT

Hrvatska lijeva opozicija s dvije liste izlazi na parlamentarne izbore

Arsen Bauk iz SDP-a potvrdio je tu informaciju istaknuvši kako takav rasplet događaja neće utjecati na njihovu postizbornu saradnju

Benčić i Grbin. Grgo Jelavic / PIXSELL - Neva Zganec / PIXSELL

FENA

23.3.2024

Pregovori između SDP-a i Možemo! o zajedničkom nastupu na hrvatskim parlamentarnim izborima su propali i te dvije stranke ići će sa posebnim listama.

- Pregovori sa SDP-om su završili. Krajnji dogovor je takav da se ne izlazi zajedno u četiri izborne jedinice - kazala je kandidatkinja Možemo! za premijerku Sandra Benčić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Možemo! je, tražio da dobije četiri ulazna mjesta u sve četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste, a SDP im je ponudio dva ulazna mjesta. Stranke će stoga odvojeno na izbore u svim izbornim jedinicama, navodi Hina.

- Do tog dogovora nije došlo, no pregovori su išli u korektnom tonu, i naš zaključak je da ipak idemo u dva bloka - rekla je Benčić.

Arsen Bauk iz SDP-a potvrdio je tu informaciju istaknuvši kako takav rasplet događaja neće utjecati na njihovu postizbornu saradnju.

- Na kraju je zajednički zaključeno i dogovoreno da i u te četiri izborne jedinice izađemo u dva bloka, a ne kao što je bilo razgovora o tačkastoj koaliciji - kratko je dodao.

Bauk je rekao i da su ocijenili da će na taj način postići bolji izborni rezultat.

- Ocijenili smo da ćemo na taj način postići bolji rezultat i da je to bolje za naš zajednički interes, a to je skidanje HDZ-a s vlasti - zaključio je Bauk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.