IGRAČ REALA

Luka Modrić postao vlasnik luksuznog stana od 220 kvadrata: Evo koliko ga je platio

Prema knjigama, radi se zapravo o dva stana u potkrovlju

Modrić kupio stan u Zagrebu. AP

Z. K.

21.4.2024

Na kraju poznate zagrebačke Tkalčićeve ulice, gdje su bile potleušice, sagrađena je nova zgrada visoke kvalitete, koja tokom gradnje nije bila ni blizu razvikana kao ostale novogradnje u središtu Zagreba.

Zanimljiv stanar

No, upravo je ta zgrada dobila vrlo zanimljivog stanara. Vlasnik stana na samom vrhu, penthousea veličine 220 kvadrata koji ima i prostranu lođu od 29 kvadrata prema zelenilu s jedne strane te pogled na katedralu s druge strane, hrvatski je nogometni reprezentativac i igrač Reala Luka Modrić.

Jutarnji list procjenjuje da ga je veznjak madridskog Reala platio 1,4 miliona eura odnosno kvadrat po cijeni od šest do sedam hiljada eura. Prema knjigama, radi se zapravo o dva stana u potkrovlju, jedan je veličine 108 kvadrata i ima tri spavaće sobe, a drugi ima 119 kvadrata, lođu od 29 kvadrata, dnevni boravak i sobu sa wc-om.

Inostrani mediji su ranije računali Modrićevu zaradu te ustanovili da na godinu zaradi deset miliona eura te da ima unosne bonuse od sponzora Adidasa, Paninija i Coca Cole koji mu donesu dodatnih deset miliona eura. 

Nekoliko nekretnina

Prema njihovoj projekciji, 2018. godine je vrijedio 30 miliona eura, a pet godina kasnije se njegova imovina popela na vrtoglavih 80 miliona eura.

Navedeno je također da posjeduje nekoliko nekretnina širom svijeta uključujući i stanove u Španiji i Hrvatskoj te luksuzne vile u obje zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.