DETALJ PRIVUKAO PAŽNJU

Flaster koji na zglobu nosi Megan Markl rješava problem od kojeg pati većina ljudi

Medijima nije trebalo dugo da saznaju o čemu je zapravo riječ

Megan Markl. Instagram

E. Ag.

16.8.2023

Nakon što je crna pločica na grudima Novaka Đokovića zaintrigirala javnost, nešto slično primijećeno je i na zglobu Megan Markl (Meghan Markle), koja je snimljena na ulicama Montesita.

Neobični tamnoplavi, okrugli flasteri, zalijepljeni na njenom lijevom zglobu, privukli su veliku pažnju javnosti. Medijima nije trebalo dugo da saznaju o čemu je zapravo riječ i šta to Megan Markl nosi, prenosi City magazin.rs.

Osjećaj smirenosti

Radi se o malim flasterima, odnosno NuCalm Biosignal Processing diskovima, koji, tvrdi proizvođač, pružaju osjećaj smirenosti.

Cijena se kreće oko 73 eura i za to se dobije pakovanje od 20 diskova, i djeluje kao prečica do parasimpatičkog nervnog sistema, dijela mozga koji je zaslužan za kočenje napada anksioznosti.

Kako NuCalm diskovi rade

Prema riječima proizvođača, diskovi pojednostavljuju proces aktivacije parasimpatičkog nervnog sistema, koji nas smiruje, zahvaljujući posebnim elektromagnetskim frekvencijama.


Mogu da se nose 24 sata u komadu i zapravo djeluju kao prečica do dijela našeg mozga koji je zaslužan za to da se osjećamo bolje.

Korisnicima proizvoda se daje uputstvo da jedan disk stave tri prsta od ivice lijevog zgloba – akupunkturne tačke Pericardium-6 – i upozorava se da ga ne stavljaju na desni zglob. Svaki može da se koristi samo jednom i može da se ostavi ostatak dana i tokom noći. Neki ljudi osjete malu toplinu, trnce ili primijete crvenilo dok je disk uključen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.