NANIO MU TEŠKE POVREDE

Video / Nakon napada na Irona Pukija: Adnan Redžović doveden u prostorije MUP-a KS

Redžović se tereti za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede. Njega su uhapsili pripadnici Policijske uprave Centar

Redžović: Doveden u MUP KS. N. Šaljić

E. Ć.

14.11.2023

Bivši bh. kikbokser Adnan Redžović, koji je uhapšen sinoć zbog napada na boksera Edina Puhala, zvanog Iron Puki, doveden je u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Redžović se tereti za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede. Njega su uhapsili pripadnici Policijske uprave Centar.

Podsjetimo, Puhalo je naveo da ga je Redžović napao u prostorijama Općine Centar, kada je stigao na potpisivanje ugovora, kojim sarajevska općina nagrađuje uspješne sportiste.

Na drugoj strani, Redžović je kazao da mu je "možda opalio šamar".

U međuvremenu su se o svemu oglasili i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Dana 13. novembra 2023. godine u 17 sati, policijski službenici PU Centar uhapsili su A.R., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Osumnjičeni je upotrebom fizičke snage prethodno istog dana nanio teške tjelesne povrede E.P. iz Sarajeva, konstatovane na UKC-u u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 46-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.