KOŠARKA

Preston: Dolazak u BiH najbolja opcija

Avaz.ba

22.1.2018

Bili Preston (Billy), kojeg su američki mediji proglasili kao veliku košarkašku nadu i mogući visoki izbor na NBA draftu 2018., potvrdio je prelazak u redove prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Igokee!

- Moja porodica i ja odlučili smo da je u mom najboljem interesu da potpišem za Igokeu u Bosni - rekao je 20-godišnji krilni centar (208 centimetara), koji je priznao da ne zna mnogo o novom timu, "ali da je spreman da nauči".

- Osjećam se dobro, u odličnoj sam formi - dodao je Preston. 

Riječ je o košarkašu koji je kao veliko pojačanje stigao na čuveni Kanzas univerzitet, no napustio ga je ne odigravši niti jedan zvanični susret u univerzitetskoj NCAA ligi.

Prema strogim NCAA pravilima, igrači moraju biti amateri, a čelnicima NCAA-a pažnju je privukla činjenica da je Preston primijećen za upravljačem automobila za koji, kako su prenijeli američki mediji, "NCAA pokušava stvoriti finansijsku sliku".

No, kako je to trajalo više od dva mjeseca, a igrač nije imao pravo nastupa, Preston je odlučio napustiti Kanzas i potražiti profesionalni angažman.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik potvrdio je transfer i dodao da bi Preston za tim iz Laktaša trebao debitirati 29. januara. Ugovor je potpisan do kraja sezone, uz klauzulu da će Preston Igokei isplatiti obeštećenje u slučaju da u junu bude izabran na draftu NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.