NOGOMET

O njima se priča: Ovo je najgora ekipa na svijetu

Piše: N. Kr.

19.11.2017

Rijetko koja ekipa u italijanskoj Seriji A nakon 13 odigranih kola na svom kontu ima nula bodova, pa i kada je riječ o debitantima.

Benevento po prvi put u svojoj historiji igra u najelitnijem rangu takmičenja u Italiji, a imaju start koji je poput košmara. Ovaj klub nakon 13 odigranih kola ima 13 poraza i nula osvojenih bodova.

Jug Italije  je na vrhu, ali i na dnu tabele u Seriji A. Napoli je prvi, a Benevento je fenjeraš.

Naime, klub sa juga Italije osim poražaavajućeg bodovonog salda ima i katastrofalnu gol razliku a ona iznosi 6:33.

U nekoliko utakmica, kao što je i bila današnja protiv Sasuola jednostavno nisu imali sreće te ih mediji s pravom nazivaju baksuznim klubom.

O nesreći ovog kluba počelo se pričati u 10. kolu italijanske Serije A kada su upisali poraz na gostovanju protiv Kaljarija. Naime, Benevento je tada u 94. minuti uspio poravnati rezultat i doći nadomak boda, ali samo minutu kasnije primili su gol.

Protiv Juventusa su također imali prednost, ali bilo je nerealno očekivati da u Torinu mogu doći do senzacije. Njihova nesreća nastavila se i danas protiv Sasuola na domaćem terenu. Poraženi su s 2:1,a sve odlijevali su napadima gostiju s igračem manje sve do 94 minute. Treba reći i da su u 92. minuti odbranili jedanaesterac.

Ako se zadubimo u statistiku, posljednju pobjedu Benevento je ostavario 3. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Vastezea (3:1), a posljednja prvenstvena pobjeda bila im je protiv Karpija u Seriji B 6. juna kada su minimalno slavili.

U narednom kolu Benevento gostuje Atalanti i pokušat će da prekine ovaj najnegativniji rekord u italijanskom nogometu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.