NOGOMET

Bufon je za penziju, Juventus s njim nikad neće osvojiti Ligu prvaka

Avaz Sport

14.2.2018

Golman Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) je, uz napadača Gonzala Iguaina (Higuain), glavni krivac što Juventus nije savladao Totenhem u utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Legendarni golman je očajnom reakcijom nakon slobodnjaka Kristijana Eriksena (Christian Eriksen) omogućio Spursima da u London odnesu pozitivnih 2:2, a 40-godišnji Bufon je nakon meča bio meta mnogih kritika.

Jedna takva stigla je iz Njemačke. Nekadašnji fudbaler Bajerna i reprezentativac Njemačke Mario Basler tvrdi da bi Torinezi Điđiju trebali reći da je došlo vrijeme za penziju.

- Điđi je bio nevjerovatan golman. Ipak, mnogi ne odu na vrijeme u penziju, pa tako ni on. Ja sam recimo prestao igrati sa 33 godine i smatram da klub i trener Alegri (Allegri) trebaju da mu saopšte da je vrijeme za penziju, smatra Basler, te dodaje:

- Vjerovatno ima veliku želju da osvoji Ligu prvaka, ali on više nije vrhunski golman i Juventus neće nikad osvojiti trofej dok im je on na golu, uvjeren je nekadašnji njemački veznjak.

Bufon je tri puta igrao finala Lige prvaka, ali ih je gubio. Od Juventusa su redom uspješniji bili Milan, Barcelona i Real Madrid.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.