OSTALI SPORTOVI

Na 3. međunarodnim skokovima na Bentbaši 19. avgusta 25 takmičara

Avaz.ba

16.8.2017

Treći po redu "Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017" bit će održani u subotu, 19. avgusta, u organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva.

- Na međunarodnim skokovima na Bentbaši učestovat će 25 takmičara iz zemalja regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora) i BiH - kazao je Feni organizator manifestacije Dino Bajrić, dugogodišnji skakač i pobjednik na posljednjim skokovima u Jajcu. 

Bajrić je naglasio kako je ove godine visina skakaone sa koje će se izvoditi skokovi podignuta i iznosit će 19,5 metara.

- Federalna uprava civilne zaštite trenutno radi konfiguraciju terena, provjerava sigurnost, odnosno provjerava da slučajno nema nekih stranih predmeta koji se na vrijeme trebaju ukloniti - istakao je Bajrić. 

Organizatori su izrazili zadovoljstvo jer su Grad Sarajevo i općine prepoznali ovu sportsko-turističku manifestaciju kao aktraktivnu.

- S obzirom na to da će se manifestacija održati po treći put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju mnogih medija, građana Sarajeva, BiH i turista koji borave u glavnom gradu BiH. Nadamo se da će sve proći onako kao što smo zamislili i da ćemo sve više napredovati i svake godine biti bolji - kazao je Feni Bajrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.