OSTALI SPORTOVI

Kolaković u misiji spašavanja Bosne

Avaz Sport

14.3.2018

Otpisani i zaboravljeni od svih. Zakovani za dno premijerligaške tabele Bosne i Hercegovine.

Rukometni klub Bosna nalazio se gotovo u bezizlaznoj situaciji. Posljednji u nizu klub je napustio trener Ejub Kukavica, a na njegovo mjesto je postavljen mladi i perspektivni trener Sanjin Kolaković, koji je za kratak period uspio preporoditi igru sarajevskog kluba.

Prva pobjeda

Bosna je prvi dio sezone u prvenstvu BiH završila na posljednjem mjestu sa samo četiri osvojena boda. U nastavku sezone Bosna je uspjela upisati prvu pobjedu, protiv Kaknja, rezultatom 28:26.

- Prva pobjeda je došla u pravom trenutku, veoma sam sretan zbog trijumfa, ali nisam zadovoljan igrom koju smo pružili na toj utakmici, pa smo tako već jučer na treningu radili na poboljšanju naše igre. Momci su pokazali želju i volju – kazao je Kolaković.

Već za vikend Bosnu očekuje jedno od najtežih gostovanja u ligi. "Studenti" će na noge Izviđaču iz Ljubuškog, koji se s Vogošćom bori za prvo mjesto.

- Mi smo potpuni autsajderi na ovoj utakmici. Ne očekujemo ništa posebno, želimo da se pokažemo u što boljem svjetlu protiv jedne od najboljih ekipa u državi. Trudit ćemo se da pokažemo da smo tvrd orah, kao u prvom kolu protiv ekipe Vogošće – rekao je Kolaković.

Bosna je dosta mijenjala svoj roster na pauzi prvenstva. Rukovodstvo kluba je dalo priliku svim igračima da potraže drugi angažman. Odlučeno je da dres višestrukog prvaka BiH u nastavku prvenstva nose uglavnom domaći igrači.

- Kada sam preuzeo Bosnu, dočekala me je mlada ekipa. Veliki hendikep je što sam došao mimo prijelaznog roka, pa tako nismo bili u mogućnosti da dovedemo neko pojačanje. Imamo težak raspored i male mogućnosti da opstanemo u ligi, ali mi ćemo se truditi i nećemo se predati do posljednjeg kola, a na nama je da pokušamo izboriti opstanak – kazao je Kolaković. 

Uvjeti rada

Pitali smo našeg sagovornika da nam kaže kakvi su finansijski i uopće uvjeti rada u RK Bosna.

- Uvjeti rada su perfektni, treniramo svakodnevno, nekada i dva puta dnevno. Klub je trenutno stabilan i zato bih volio da s ovom upravom izborimo opstanak – zaključio je mladi rukometni stručnjak.

Znanje prenosimo na omladinu 

Sanjin Kolaković je sa svojim prijateljem Senadom Lagumdžijom 2015. godine osnovao Školu rukometa Sedmerac. Škola okuplja veliki broj zainteresirane djece za ovaj sport.

- Ideja da osnujemo školu rukometa je počela prije tri godine na poziv mog dugogodišnjeg prijatelja Senada Lagumdžije. Zadovoljni smo radom i rezultatima koje postižemo. Cilj nam je da uđemo na državno prvenstvo BiH u kategoriji godišta 2002./2003. i to bi bio veliki uspjeh za sve nas – rekao je Kolaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.