SPORT

Real dovodi najboljeg strijelca 2017. i daje mu Modrićevu desetku, jer Luka – odlazi!

Avaz.ba

11.1.2018

U nadolazećem ljetnom prijelaznom roku nogometaša svlačionica Real Madrida dobit će novo lice i snagu u napadu potpisivanjem napadača Totenhama i engleske reprezentacije Herija Kejna (Harry Kane).

To piše portal "Diario Gol" dodajući da će 24-godišnjak uzeti dres s brojem deset koji je u vlasništvu Luke Modrića, a pritom i šokirajući navijače kluba najavom odlaska kapitena hrvatske reprezentacije.

Najbolji strijelac najjačih evropskih liga u 2017. godini toliko je daleko stigao u pregovorima s klubom, dodaje izvor, da je već zatražio broj na dresu što njegov dolazak na stadion Santiago Bernabeu čini praktički dogovorenim. Transfer navodno neće biti manji od 150 miliona eura. 

Ono što iznenađuje je svakako uzimanje dresa koji nosi Modrić što "Diario Gol" potkrepljuje njegovom željom da nastavi nositi broj koji ima i danas i dodaje ‘srećom za britanskog napadača, želja će mu vjerojatno biti ispunjena. Zašto? Zato što Modrić najozbiljnije razmišlja o odlasku iz kluba nakon Svjetskog prvenstva.

Navodno Modrićevo razmišljanje o odlasku objašnjava se njegovom željom za još jednim jakim ugovorom i činjenicom da je s klubom osvojio sve što je mogao.

Kejn: Vrijednost transfera 150 miliona eura. Kejn: Vrijednost transfera 150 miliona eura

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.