ODLIČNI REZULTATI

Mercedes fenomenalan u kvalifikacijama: Debakl Sergija Pereza

Treći je Fernando Alonso koji ima 14 bodova manje od Verstapena

Maks Verstapen starta prvi. Twitter

E. A.

1.4.2023

Maks Verstapen (Max Verstappen) startat će prvi na Velikoj nagradi Australije koja će krenuti sutra u 7 sati po regionalnom vremenu. 

Nizozemcu je ovo prvi pole position u Melbourneu u karijeri, dok je njegov momčadski kolega Serhio Perez izletio sa staze u prvom krugu kvalifikacija i startat će sa zadnjeg mjesta.

Fenomenalan rezultat ostvario je Mercedes, a Džordž Rasel (George Russell) osvojio je drugo, a Luis Hamilton (Lewis Hamilton) treće mjesto, dok će s četvrtog startati Fernando Alonso u Aston Martinu. Njegov momčadski kolega Lens Strol (Stroll) ostvario je šesto mjesto kvalifikacija, a Ferrariji su peti (Sainz) i sedmi (Leclerc).

Nevjerojatan rezultat napravio je Aleks Albon (Alex) koji je u nekompetitivnom Vilijamsu (Williamsu) odvezao osmo najbrže vrijeme kvalifikacija. Pijer Gasli (Pierre Gasly) startat će deveti, a prvih deset najbržih vozača u kvalifikacijama zaključuje Nico Hulkenberg u Haasu.

Tako je Perez doživio težak udarac u borbi za titulu svjetskog prvaka u kojoj za momčadskim kolegom Verstappenom zaostaje samo jedan bod. Treći je Fernando Alonso koji ima 14 bodova manje od Verstapena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.