BORILAČKI SPEKTAKL

Hern: Krećemo u realizaciju meča Džošua - Fjuri

Mnogo se govori o ovom duelu, ali Entoni je upravu – ne treba toliko da se govori, već treba da se radi na organizaciji tog meča

Hoće li Džošua uskoro ujediniti sve titule. AFP

G. Š./SK

13.12.2020

Britanski bosker Entoni Džošua (Anthony Joshua) nokautirao je u subotu Kubrata Puleva i na taj način zadržao titule svjetskog šampiona u tri verzije, a svijet boksa ne prestaje da govori o susretu dvojice superteškaša koji bi konačno donio novog neprikosnovenog šampiona najteže divizije – sudaru Entonija Džošue i Tajsona Fjurija (Tyson Fury).


O tome je nekon Džošuine pobjede nad Pulevom pričao i promoter Edi Hern (Eddie Hearn), koji je više nego zainteresovan za održavanje tog „blokbastera“. 


- Mnogo se govori o ovom duelu, ali Entoni je upravu – ne treba toliko da se govori, već treba da se radi na organizaciji tog meča. Entoni želi da postane neprikosnoveni šampion - izjavio je Edi Hern, čiji je Džošua klijent.


- Kontaktirat ćemo sa Džošuinim timom na prijateljski način, bit ćemo fini. Znamo šta treba da radimo, odmah krećemo u realizaciju ovog meča. To je jedina borba koja je trenutno u boksu bitna. Najveća moguća, najveća u historiji britanskog boksa, rekao je trenutno najuticajniji svjetski promoter boks-mečeva.


Džošua poslije pobjede ima skor od 24 pobjede (22 KO) i jednog poraza u profesionalnim mečevima, a prvak je u organizacijama WBA, IBF i WBO. Sa druge strane, „Kralj Cigana“ Fjuri je WBC prvak i neporažen je u svom 31 meču u profesionalnom ringu – ima 30 pobjeda i jedan remi u svom prvom duelu sa Diontejom Vajlderom.


Ukoliko se meč između Džošue i Fjurija zaista održi, on će donijeti prvog neprikosnovenog šampiona teške kategorije još od legendarnog Lenoksa Luisa (Lennox Lewis). Ukrajinac Vladimir Kličko dominirao je divizijom početkom 21. vijeka, ali nijednom nije ujedinio sve četiri najveće svjetske titule, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.