BOKSERSKI SPEKTAKL

Fjuri: Džošua je propalica i jedva čekam da ga nokautiram

Ja želim taj meč, želim da mi to bude idući meč i nokautirat ću ga unutar tri runde

Fjuri: Evo nas ljudi. Arhiva

G. Š./SN

13.12.2020

Nakon dominantnog nastupa i pobjede nokautom u devetoj rundi protiv Kubrata Puleva, Entoni Džošua (Anthony Joshua) upitan je slijedi li mu sad meč protiv Tajsona Fjurija (Tyson Fury)? To je meč koji cijeli svijet želi vidjeti i definitivno najveći okršaj koji je svjetski profesionalni boks u ovom trenutku sposoban pružiti.


Iako je Edi Hern (Eddie Hearn) rekao kako je to meč koji je potrebno odraditi, sam Džošua dao je odgovor kakav se Fjuriju nikako nije svidio. Zapravo, rekao je da želi WBC pojas i borbu protiv onoga ko ga ima. To je naravno trenutno Fjuri, pa je spomenuto njegovo ime. "Gipsy King" nije došao u dvoranu, iako je bio pozvan, nego je meč gledao kod kuće u božićnom džemperu, a upravo takav se ukazao i pred kamerom svog telefona, snimivši poruku koju je odmah postavio na Twitter.

- Evo nas ljudi. Entoni Džošua se upravo posrao sam po sebi tokom prijenosa uživo. Upitan je želi li borbu, a on je izbjegao konkretan odgovor. Ja želim taj meč, želim da mi to bude idući meč i nokautirat ću ga unutar tri runde. On je jedna propalica i jedva čekam da ga nokautiram, rekao je ljutito Fjuri, očito frustriran time što Džošua nije uputio žešću prozivku kad se to od njega očekivalo.


Džošua je naime otkrio kako mu je želja ujediniti sva četiri pojasa i kako je to ono što bi trebalo uslijediti, no nije javno prozvao Fjurija na meč. Njegov problem je svakako taj što spomenuti meč možda i ne bi bio za ujedinjenje svih titula, budući da WBA zahtijeva da njegov idući protivnik bude njihov obavezni izazivač, Aleksandr Usik (Oleksandr Usyk). Džošua bi tako mogao biti doveden u poziciji da napusti spomenuti pojas, ako želi da Fjuri, koji je WBC prvak, bude njegov idući protivnik. Džošua je već naglasio kako mu je ostavština na prvom mjestu i da nema namjeru napuštati niti jednu od svojih titula, osim ako ne bude imao drugog izbora.


Nije još uvijek sve s pravne strane riješeno niti kod Fjurija, no on tvrdi da problema neće biti, odnosno da je Deontei Vаilder (Deontay Wilder) propustio svoje pravo na njihov treći meč. On i njegov tim tvrde kako za to nedostaje tek konačna potvrda, nakon koje bi bilo sigurno da "Bronze Bomber" treba gledati prema drugim opcijama, prenose SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.