BORBA PROTIV PIRATERIJE

Prvi čovjek UFC-a se obratio ilegalnim gledateljima: Jedva čekam uhvatiti vas!

Vajt im spremio iznenađenje

Vajt:. AGENCIJE

A. Vatreš

5.1.2021

Jedan od velikih problema UFC-a, s kojim se još nisu uspjeli izboriti, je ilegalno emitiranje njihovih priredbi.

Puno organizacija do sada nije uspjelo izboriti se s tim pa je veliki broj njih odustao od klasičnih PPV naplaćivanja za jedan događaj.

Spomenuti problem još uvijek postoji kod UFC-a, koji svoje najveće priredbe i dalje prodaje kao poseban pay-per-view. A ove godine isti je čak postao skuplji, budući da je za američku publiku cijena skočila s 64.99 na 69.99 dolara. Globalna cijena preko UFC Fight Passa iznosi 43.79 dolara.

Puno fanova to smatra prevelikom cijenom pa traže ilegalni način za gledati priredbe, a jedan od takvih je to odlučio natuknuti Deni Vajtu (Dana White) osobno.

Naime, Vajt je na Instagramu reklamirao UFC 257 priredbu, da bi dočekao komentar korisnika koji je rekao kako jedva čeka priredbu ilegalno pogledati. Nije Vajtu dugo trebalo da reagira.

- A ja jedva čekam uhvatiti te. Od ove godine imam posebno iznenađenje za vas šup*e - odgovorio mu je predsjednik UFC-a.

Iz ovoga se može zaključiti da je Vajt odlučio uložiti određene resurse u borbu protiv piratiziranja priredbi. No, ako je riječ o komentaru nekoga izvan SAD-a, teško da će on sam ikako moći reagirati, ako zakoni te države tako nešto sami ne reguliraju, prenosi Fight Site.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.