BORILAČKI SPORT

Ipak neće u penziju, Badr Hari se vraća, poznato ime novog protivnika

U julu će mu se suprotstaviti Poljak

Badr Hari: Želi dokazati da još ima vatre. Arhiv

N. Demirović

29.4.2021

Nakon što je u decembru prošle godine doživio težak poraz od Bendžamina Adegbuija (Benjamin Adegbuyi), u meču koji je mnogima stvorio utisak da Badr Hari više nije sam vrh svjetskog kik boksa, Marokanac će ipak krenuti u misiju dokazivanja da to nije tako. Odlučio je odraditi svoj ugovor s Gloryjem do kraja te je tako ugovorio novi meč.


Niz od tri poraza

Kako je objavljeno, 17. jula u dvorani Ahoy u Roterdamu, održat će se Glory 78 priredba u čijoj će glavnoj borbi nastupiti upravo "Golden Boy", kojeg čeka okršaj s Poljakom Arkadišem Vrzosekom (Arkadisz Wrzosek), prenosi "Figt site".

Hari se trenutno nalazi unutar niza od tri poraza i jedne poništene borbe (u kojoj je prvobitno upisao pobjedu), a posljednji put je pobjedu upisao sad već davne 2015. godine. Među ta tri poraza su dva od Rika Vehovena (Rico Verhoeven), a oba su došla nakon povrede 36-godišnjeg Marokanca te spomenuti od Adegbuija, gdje je meč zapravo izgubio tako što je uslijed primanja štete jednostavno odustao. No, prije toga je izgledao dobro, čak je pri kraju druge runde umalo završio rumunskog udarača. Jedan od najboljih svih vremena i zbog toga vjeruje kako ipak još uvijek ima ono što je potrebno za vratiti se na sam vrh.

Najavni plakat. Printscreen

Puno više iskustva

Prvi korak u putu povratka bit će mu 28-godišnji poljski 201 centimetara visoki borac, koji je do sada u Gloryju nastupio dva puta, posljednji put još u novembru 2019. godine. Prošle je godine dva puta ugovarao meč protiv Antonija Plazibata, ali isto tako je oba puta to bilo otkazano. U karijeri je do sada upisao 18 profesionalnih mečeva, upisavši 13 pobjeda i pet poraza, što samo dokazuje koliko je neiskusniji od Harija, koji na svom rezimeu ima omjer 106-15, uz 92 pobjede prekidom. 

Badr se trenutno nalazi na trećem, a Poljak na osmom mjestu Gloryjeve teškaške liste.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.