ŽELI BORBU S LEGENDOM

Malo ljudi na planeti usudi se prijetiti Majku Tajsonu, a ovaj Amerikanac želi mu iščupati srce

U septembru 2018. godine odradio je Sep svoj posljednji MMA meč, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Osunarašija

Gorostasni Sep zaista djeluje strašno. PRINTSCREEN

M. K.

13.6.2022

Sad već davne 2002. godine na svjetskoj borilačkoj sceni pojavila se zastrašujuća američka zvijer imena Bob Sep (Sapp).

Bivši igrač američkog fudbala, paralelno je gradio MMA i kickboxing karijeru, a odjeknule su njegove dvije kickboxing pobjede protiv Ernesta Hosta (Hoost), podsjeća FightSite.hr.

Oba puta Sep je slavio tehničkim nokautom, a upisao je i tri MMA pobjede te poraz od Minotaura iste te godine. Rijetko ko je bio željan ući u ring s gorostasom od preko 150 kilograma, ali Mirko ''Cro Cop'' Filipović krajem trećeg mjeseca 2003. godine, pokazao je sve slabosti Sepa.

Nakon manje od 90 sekundi borbe, Mirko je Sepa "uspavao". U septembru 2018. godine odradio je svoj posljednji MMA meč, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Osunarašija (Osunaarashi).

Nakon toga Sep nije više kročio u borilišta, ali sada je željan povratka i to protiv Majka Tajsona (Mike Tyson).

Naime, Seep se prije nešto više od sedmicu dana oglasio putem svog Instagram profila. Podijelio je Bob nekoliko videa, a u jednom od njih, Džo Rogan (Joe Rogan) spominje kako je Tajson zapravo još krajem 2020. godine trebao boksati protiv Sepa umjesto Roja Džonsa (Roy Jones), a Sep je navodno i dalje željan tog meča.

- Majk, sada svi znamo što se dogodilo kad smo ti i ja pričali i borbi. Poslao sam ti fotografiju na kojoj je pisalo: "Majk, ako se budeš borio protiv mene, iščupat ću ti srce i raskomadat ću ga". To još uvijek vrijedi. Imam izazov za tebe Majk. S obzirom da si prestao trčati, saslušaj me na sekundu. Ti i ja i dvojica mojih najboljih boraca protiv dvojice tvojih najboljih boraca. Borit ćemo se prema 'Marquees of Queensbury' pravilima (bokserska pravila), zato što si previše uplašen da se boriš jedan na jedan. Borit ću se sa svima vama, propalim bokserima. Sviđa mi se mali Majkl (Michael). To je moja izazov i znaš koliko mi je godina (48). Bori se sa mnom ili mojom ekipom, poručio je Sep.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.