PORAZ ZA KRAJ

Presudila mu Milerova "giljotina": Legendarni Kauboj okončao UFC karijeru na način na koji on to nije želio

Serone je MMA karijeru okončao s omjerom 36-17-2, a Miler sada ima 35-16

Serone završio karijeru. AGENCIJE

M. K.

16.7.2022

Jedan od najpoznatijih UFC boraca na svijetu, Donald Serone (Cerrone), završio je karijeru onako kako definitivno nije planirao - porazom. 

Pobjeda protiv Džima Milera (Jim Miller) donijela bi Donaldu UFC rekord. U drugoj rundi pogodio je protivnika nogom u vrat, ali samo nekoliko sekundi kasnije morao je tapkati. Nakon istovremenog obostranog udarca nogom Kauboj je izgubio ravnotežu, Miler se bolje snašao i giljotinom ga natjerao na predaju. Rekord je tako pripao Mileru, a Serone je objavio kraj karijere.

Oba su borca u meč na priredbi UFC 276 u Las Vegasu ušla s 23 pobjede u UFC-u, koliko ih je ostvario i Andrei Arlovski. Miler je sada samostalni rekorder s 24, dok je Kauboj otišao u penziju na diobi drugog mjesta, piše FightSite.hr.

Osim toga Serone odlazi na diobi trećeg mjesta po broju borbi u UFC-u (38) i šestog po broju nokauta (10). Karijeru je proveo u lakoj i velter kategoriji i bio jedan od najpopularnijih UFC boraca, ali nikada nije bio prvak. Posljednju pobjedu ostvario je 2019., a sada je s 39 godina odlučio da mu je dosta.

- Ne volim ovo više raditi, ne volim rano ustajati zbog priprema... Imao sam najteži kamp u dugo vremena. Nema tu više ljubavi. Bit ću filmska zvijezda, rekao je Serone uz ovacije krcate T-Mobile Arene nakon borbe s Milerom, koji mu je prepustio govor kada je vidio da Serone skida rukavice.

Kauboj je MMA karijeru okončao s omjerom 36-17-2, a Miler sada ima 35-16, uz čak 19 pobjeda prisiljavanjem protivnika na predaju, kao što je učinio sinoć u Las Vegasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.