NEVJEROVATNA ODLUKA

Apsurdistan ili svijet teškaškog boksa: Usik potpisao za ukrajinskog prvoligaša

Prvak svijeta prema WBO, IBF i WBA kategorijama će igrati profesionalni fudbal naredne sezone

Usik: Već debitovao za ekipu. Twitter

N. H.

20.7.2023

Dok Tajson Fjuri (Tyson Fury) u potpunosti frustrira svijet ugovaranjem mečeva koji nemaju previše smisla za prvaka svijeta u teškoj kategoriji, Oleksandr Usik (Usyk) otišao je korak dalje.

Naime, prvak svijeta prema WBO, IBF i WBA kategorijama je odlučio potpisati profesionalni sportski ugovor s fudbalskim prvoligašem u Ukrajini.

Ukrajinski fudbalski klub FC Polisija na svojim društvenim mrežama je potvrdio dovođenje Usika u svoje redove. 

Predsjednik kluba ga je uspio potpisati na godinu, a obaveze u fudbalskom klubu ne bi trebale imati utjecaj na njegovu boksersku karijeru.

Usik je već nastupao za ovaj klub u jednoj prijateljskoj utakmici, a igrajući tu on je ušao u 76. minuti, odmah zauzevši poziciju u napadu.

Prema navodima Marce, nosit će broj 17 na leđima, a nakon 26. augusta i meča protiv Daniela Duboe (Dubois), Usik bi se trebao posvetiti obavezama u fudbalskom klubu.

Kako će to sve izgledati, tek će se vidjeti, ali se može pretpostaviti da se ipak radi o čistom marketinškom potezu ovog kluba. 

Ovo će biti dobar marketing i za ukrajinsku Premier ligu, a postoji šansa da ćemo vidjeti ponajboljeg teškaša svijeta da nastupa u nekoj od utakmica najelitnijeg ranga ukrajinskog fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.