UFC

Video / Maks Holovej pokazao kako mu izgleda noga nakon borbe s Gejdžijem: "Tip udara kao kamion"

UFC 300 je bio jedan od najboljih događaja koje je kompanija ikada organizovala, pun nevjerovatnih borbi i fantastičnih završetaka

Maks Holovej pokazuje povredu. Screenshot/Instagram

Di. R.

20.4.2024

Na sjajnoj UFC 300 priredbi, Maks Holovej (Max Holloway) postao je tek treći borac koji je osvojio prestižni BMF pojas nakon što je impresivno nokautirao Džastina Gejdžija (Justin Gaethje) u posljednjoj sekundi njihovog meča za pojas. 

Jedan od najvećih trenutaka u historiji organizacije

UFC 300 je bio jedan od najboljih događaja koje je kompanija ikada organizovala, pun nevjerovatnih borbi i fantastičnih završetaka. Ali ništa nije bilo ni približno zanimljivo kao  dramatični nokaut kakav je priredio Maks Holovej.

Nokautirao je Džastina Gejdžija sekundu prije kraja njihove borbe za BMF titulu. Maksov nokaut već se smatra jednim od najvećih trenutaka u historiji UFC-a, a Holovej je potvrdio svoj status žive legende ovog sporta.

Novi prvak nije prošao bez povreda

Maks Holovej je nekoliko dana nakon meča odgovarao na pitanja svojih obožavatelja na Kick platformi.
Jedan od njegovih navijača ga je pitao kako mu je noga, nakon što je primio veliki broj udaraca nogom, od svog rivala Gejdžija.

- Moja potkoljenica je puno bolje. Puno bolje. Moja noga je puno bolje, iako je modra. Zar nije ludo? Taj tip udara kao kamion.
Taj tip udara jako, stvarno jako. Istina - rekao je Maks Holovej. 

Nakon toga je skinuo zavoj sa noge i pokazao svojim navijačima kako ona izgleda nekoliko dana nakon meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.