SPRINGFILD

Legendarni Đinobili ulazi u Kuću slavnih

Argentinac je u svojoj bogatoj karijeri bio četverostruki pobjednik NBA lige sa Sparsima

Đinobili je živa legenda NBA lige. USA TODAY Sports

M. K.

3.4.2022

Legenda San Antonio Sparsa i Argentine, Manu Đinobili (Ginobili) bit će uvršten u Košarkašku kuću slavnih u klasi 2022.. To mu je uspjelo u prvoj godini u kojoj se našao na glasačkom listiću, objavila je jučer ova institucija.

Argentinac je u svojoj bogatoj karijeri bio četverostruki pobjednik NBA lige sa Sparsima, olimpijski pobjednik i svjetski vicerpvak s Argentinom-.

On će septembru na svečanosti u Springfildu biti uvršten među košarkaške "besmrtnike", a društvo će mu raditi peterostruki NBA All-Star igrač Tim Haradavej (Hardaway), dvostruka najbolja igračica WNBA lige Svin Keš (Swin Cash), dugogodišnji NBA trener Džordž Karl (George Karl) i sveučilišni trener Bob Hagins (Huggins).

U Kuću slavnih uvršten je i Radivoj Korać.

Pokojna legenda jugokošarke u Kuću ulazi odabirom Međunarodnog odbora, koji je tako četvrti put u pet godina kao svoga kandidata iznjedrio igrača iz bivše Jugoslavije, nakon Dina Rađe 2018., Vlade Divca 2019. i Tonija Kukoča 2021. godine. 

S reprezentacijom je od 1961. do 1968. osvojio pet srebrnih i jednu bronzanu medalju s EP-a, SP-a i Olimpijskih igara, a proglašen je MVP-jem Eurobasketa 1961. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.