DA LI LIGA GUBI SMISAO?

Hrvatski klubovi istupaju iz ABA lige?

Životarimo, stalno se borimo za opstanak, a ta se liga pretvorila u poligon Crvene zvezde i Partizana za dovođenje stranaca, rekao je Dino Rađa

Da li klubovi iz Hrvatske napuštaju ABA ligu. IGOKEA

S. S. / Index.hr

5.5.2022

Srpski mediji su objavili vijest kako hrvatski klubovi napuštaju ABA ligu. MozzartSport tako piše kako je Košarkaški savez Hrvatske na nedavnoj sjednici iznio prijedlog da hrvatski klubovi napuste ABA ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju. Riječ je o Alpe Adria Cupu, koji okuplja klubove centralne Europe, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. To natjecanje je pod ingerencijom FIBA-e.

MozzartSport piše kako bi eventualni izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige definitivno zatvorio vrata Euroligi i svim natjecanjima pod ingerencijom te organizacije te bi cilj bio potpuno okretanje FIBA-inoj Ligi prvaka, Eurokupu i Alpe Adria Cupu. Navodno, razlog ovakvoj odluci je da bi se izlaskom iz ABA lige puno bolje radilo s mladim igračima, što bi u budućnosti pomoglo hrvatskoj reprezentaciji.

- Ništa mi nismo odlučili, nego smo u utorak na sjednici ponudili klubovima opciju da mogu igrati Ligu prvaka, Eurokup i Alpe Adria Cup te će im sve biti plaćeno. Sad je na njima da odluče, imaju rok od sedam dana za to. Dakle, idući utorak ćemo znati sve'', rekao je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa Index, te dodao:

- Naravno, ako pristanu, od iduće sezone neće moći igrati ABA ligu. Jednostavno, zbog rasporeda bi to bilo nemoguće. No mi mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je to donijela ABA liga u posljednjih 20 godina? Ništa. Životarimo, stalno se borimo za opstanak, a ta se liga pretvorila u poligon Crvene zvezde i Partizana za dovođenje stranaca. Čudimo se kad nas pobjeđuju Rumunji i Poljaci. Eto, ajmo nešto promijeniti, vidjeti kako oni rade i kakvi su im klubovi.'

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.