NBA LIGA

Luka Dončić kao Vilt Čembrlejn

Čekalo se decenijama da neko ponovi ono što je Vilt Čembrlejn (Wilt Chamberlain) svojevremeno radio. Odnosno, da ponovi bar manji dio onoga što je neponovljivi strijelac umio tokom zlatnih godina svoje karijere

Luka Dončić. Twitter

G. Š.

8.11.2022

Košarkaši Dalasa su sinoć pobijedili Bruklin Netse sa 96:94. U uzbudljivom dvoboju slovenački virtuoz Luka Dončić opet je oduševio sa 36 poena, uz po šest skokova i dodavanja. 

Deveta partija u nizu 30 plus

Čekalo se decenijama da neko ponovi ono što je Vilt Čembrlejn (Wilt Chamberlain) svojevremeno radio. Odnosno, da ponovi bar manji dio onoga što je neponovljivi strijelac umio tokom zlatnih godina svoje karijere. 

Teško da će iko moći da ponovi igre kakve je Čembrlejn imao u neka davno prošla vremena, ali ako tražite nešto najbliže tome, onda gledajte ono što radi Luka Dončić.

Slovenačka superzvijezda nastavlja da briljira pošto je zabilježila novu 30 plus partiju! Devetu u nizu, devetu od početka sezone. Luka igra košarku kao niko drugi u NBA ligi u pogledu napadačkog učinka, jer kada vam je trenutni sezonski minimum 31 poen, a bilježite prosječno 36 poena, onda ste definitivno u drugoj dimenziji u odnosu na konkurenciju.


Najslabiji procenat šuta za tri u dosadašnjoj karijeri

Dončić je pobjedu nad Bruklinom sa tjesnih 96:94 začinio sa 36 poena (11/22 iz igre, 5/9 za tri), uz po šest skokova i asistencija! 

Ne treba zaboraviti da Luka sve ovo trenutno radi uz najslabiji procenat šuta za tri u dosadašnjoj karijeri, zbog čega se nalazi na meti kritika, uprkos napadačkom udjelu kakav ni izbliza nema niko drugi u ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.