REPREZENTATIVAC IZ BOSNE

Ismet Sejfić za "Avaz”: Malo nam treba da svi budemo sretni i zadovoljni

Imamo veliki respekt prema Sparsima, ali Bosna je favorit i ići će na pobjedu

Sejfić: Nismo se nadali ovako dobrim rezultatima. A. Bešić

12.2.2023

i fantastičan niz u Kupu Mirze Delibašića, gdje su protekle srijede na gostovanju kod Slobode (89:94) došli do sedme uzastopne pobjede i izborili plasman na završni turnir.

Ponovo je najefikasniji igrač „Studenata“ bio Ismet Sejfić, koji je predvodio svoj tim s 24 poena i 15 skokova.

Dodatni motiv

- Iskreno, nismo se nadali ovako dobrim rezultatima, ali eto pobijedili smo tih sedam uzastopnih utakmica, što nam je dalo dodatni motiv, snagu i želju da idemo ka vrhu tabele i da se borimo za treće mjesto – rekao je Sejfić za “Dnevni avaz”.

Bosni u nedjelju predstoji duel 15. kola Prvenstva BiH protiv Sparsa, koji su isto tako u dobroj formi, s tri vezana trijumfa.

- Mislim da su i Sparsi u jednom jako dobrom naletu. Počeli su bolje da igraju. Imali su na početku puno pehova. Oni su uvijek neugodna ekipa i igraju dobro, pogotovo sada dolaskom trenera Tihe (Tihomir Mustapić op.a.) su na neki način oživjeli i dobili neku totalnu drugu energiju. Imamo veliki respekt prema njima, ali mislimo da je Bosna u ovoj utakmici favorit i sigurno ćemo ići na pobjedu, za što ćemo dati 200 posto – naglasio je Sejfić.

Lijepa slika

Adut “Studenata” bit će i domaća publika, koja se posebno pokazala u derbiju protiv Borca.

- Puno emocija i jedna jako lijepa slika koju smo poslali cijeloj BiH. Pokazali smo da nam malo treba da svi budemo sretni i zadovoljni. Očekujem i u nedjelju od naših navijača da dođu u što višem broju i da zajedno slavimo pobjedu – poručio je Sejfić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.