ZVANIČNO PREDSTAVLJEN

Durent vjeruje u prsten sa Sansima: Imamo sve potrebne dijelove

Finiks je idealno mjesto da postanem još bolji igrač

Durent: Znamo šta je potrebno uraditi. Twitter

A. V.

17.2.2023

Kevin Durent (Durant) vjeruje da njegov novi tim Finiks Sansi imaju sve što je potrebno kako bi napokon osvojili NBA prsten.

- Imamo sve potrebne dijelove kako bismo bili uspješni. Imamo momke koji znaju kako je igrati u velikom finalu, imamo šampiona koji nas nadgleda (generalni menadžer Džejms Džons op.a.), i Monti (Vilijams op.a.) je bio šampion kao trener. Znamo šta je potrebno uraditi - rekao je Durent na svojoj prvoj konferenciji za medije poslije trejda u kojem je iz Netsa došao u Sanse.

Uz njega, u Arizonu je došao Ti-Džej Voren (T. J. Warren), a u suprotnom smjeru krenuli su Mikal Bridžis (Mikal Bridges), Kem Džonson (Cam Johnson) i brojni pikovi s budućih draftova.

- Tačno se vidi rast Sansa. Dolaskom Montija i Džejmsa kultura je počela da se mijenja, kao i način igre. Igraju s drugačijom energijom. Lično, uvijek sam volio da igram u Finiksu, to je idealno mjesto da postanem još bolji igrač. Tu su Devin Buker (Booker), Kris Pol (Chris Paul), Diandre Ejton (Deandre Ayton), želio sam da budem dio toga.

Sansi su trenutno peti na Zapadu s 32 pobjede i 28 poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.