NBA DRAFT LUTRIJA

Večeras se saznaje ko će dobiti pravo da izabere francusko čudo, Viktora Vembanjamu

Francuz, visok 221 centimetar, spreman je da pomogne svim ekipama kako bi što prije preokrenuli sudbinu, a uskoro i napali titulu

Vembanjama: Prvi izbor na NBA draftu. AP

N. H.

16.5.2023

Večeras će biti održana lutrija za NBA draft na kojoj ćemo saznati klub koji će se za narednu sezonu pojačati Viktorom Vembanjamom (Victor Vembanyama), francuskim čudom od igrača.

Nijedan igrač još od Lebrona Džejmsa (Jamesa) prije 20 godina nije privlačio pažnju kao Francuz.

Radi se o centru od 221 centimetar visine, koji se kreće i šutira kao Kevin Durant, a nije ni čudo što svi priželjkuju vidjeti Vembanjamu u svojoj ekipi. Zaista se radi o igraču koji može u potpunosti promijeniti sudbinu ekipe.

Vembanjama je ove sezone u Francuskoj bio najbolji strijelac (21,8 poena), skakač (10,3) i bloker (3,0). Najveće šanse da ga dovedu na draftu 22. juna imaju Detroit, Hjuston i San Antonio.

Početak draft lutrije je u dva sata ujutro po srednjoevropskom računanju vremena. Ekipe s najslabijim omjerom dobijaju 14 posto šansi da dobiju prvi izbor na draftu.

Iza njih slijede Šarlot (12,5 posto), Portland (10,5 posto), Orlando (9), Indiana (7,5), Vošington (6), Juta (4,5), Dalas (3), Orlando (2), Oklahoma Siti (1,5), Toronto (1) i Nju Orleans (0,5).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.