HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Hezonja: Mi smo Real Madrid

Još tokom četvrtfinalne serije s Partizanom pokazali smo nevjerovatnu mentalnu snagu, a ovdje smo došli spremni, rekao je 28-godišnji Hezonja

Printscreen

E. A.

20.5.2023

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja, koji je u petak navečer s Real Madridom izborio finale Eurolige, rekao je da ni u jednom trenutku nije sumnjao u polufinalni trijumf nad Barselonom.

"Uvijek se borimo"

- Mi smo Real Madrid, uvijek vjerujemo i uvijek se borimo. Još tokom četvrtfinalne serije s Partizanom pokazali smo nevjerovatnu mentalnu snagu, a ovdje smo došli spremni - rekao je 28-godišnji Hezonja za Euroligu.

Real Madrid je na završnom turniru u litavskom Kaunasu savladao Barselonu 78:66, pa će u nedjelju u 19 sati igrati u finalu s Olimpijakosom (Olympiacosom) koji je sa 76:62 bio bolji od Monaca.

- Bilo smo spremni za veliku borbu jer smo svjesni koliko su dobri igrači Barselone, ali u nedjelju nas čeka još teža utakmica - izjavio je Hezonja, koji je postigao 14 poena uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Zahtjevniji protivnik

Hezonja, koji je prošlo ljeto došao iz ruskog Uniks Kazanja u Real Madrid, nada se svom prvom naslovu prvaka Evrope.

- Olimpijakosom je s razlogom bio prvi u ligaškom dijelu sezone. Ne znam ko je sada u favorit u finalu, to je za novinare, ali mi se trebamo spremiti još bolje jer će ovo biti zahtjevniji protivnik - zaključio je hrvatski reprezentativac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.