NBA LIGA

Poraz Dalasa na domaćem terenu, Dejvis predvodio Lejkerse do pobjede

Slovenski as u dresu Dalasa Luka Dončić igrao je 36 minuta i postigao je 31 poen, šest skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte

Detalj s utakmice. AP

FENA

10.1.2024

Košarkaši Dalas Maveriksa doživjeli su poraz na domaćem terenu u sjevernoameričkoj NBA ligi od ekipe Memfis Grizlisa, koja je slavila rezultatom 120:103.

Slovenski as u dresu Dalasa Luka Dončić igrao je 36 minuta i postigao je 31 poen, šest skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte, ali njegovom timu to nije bilo dovoljno za pobjedu. Memfis je uspio ograničiti Dončića, koji je promašio šest šuteva za tri poena (2-8).

Lejkersi odoljeli Raptorsima

Kajri Irving (Kyri) postigao je 33 poena i bio je najbolji strijelac Maveriksa, dok se u ekipi Memfisa istakao Desmond Bane sa 32 poena.

Bane je postigao 13 od posljednjih 18 poena Grizlisa u trećem periodu i pomogao svom timu da dođe do pobjede u prvom meču od kako je Memfis saznao da će Ja Morant zbog povrede ramena biti odsutan do kraja sezone.

Entoni Dejvis (Anthony Davis) postigao je 20 od svojih 41 poena u sjajnom četvrtom periodu, a Los Angeles Lejkersi su odoljeli Toronto Raptorsima rezultatom 132:131.

Majstorska izvedba Dejvisa

Lebron Džejms (LeBron James) je imao 22 poena i 12 asistencija za Lejkerse, koji su imali skor od 3-10 odmah nakon osvajanja inauguralnog NBA Kupa u decembru. Lejkersi su savladali Kliperse u nedjelju prije nego što su nadigrali Raptorse kako bi se vratili na jednak broj pobjeda i poraza.

Dejvis je uhvatio 11 skokova, dok su Raptorsi bili bez povrijeđenog startnog centra Džejkova Poeltla (Jakob). Dejvis je kompletirao svoju majstorsku izvedbu postigavši deset poena u posljednjem minutu, uključujući osam slobodnih bacanja bez promašaja i napravivši ključni blok na Skotiju Barnsu (Scottie Barnes).

Barns je postigao 26 poena, a Paskal Siakam (Pascal) 25 za Raptorse, koji su izgubili samo drugi put u posljednjih pet utakmica od dolaska RJ Bareta (Barrett) i Imanuela Kviklija (Immanuel Quickley) iz Njujorka u zamjenu za OG Anonubija (Anunoby). Barret je postigao 23 poena, a Kvikli je imao 21 uz četiri trice za Raptorse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.