NAŠEG NAJBOLJEG IGRAČA

Francuzi otkrili kako su zaustavili Musu: Imao je šest izgubljenih lopti tako da je plan uspio

BiH se vratila na kraju, ali smo iskontrolisali utakmicu i došli do pobjede, rekao je Pojrije

Pojrije: Odigrali vrhunsku odbranu. A. Bešić / Avaz

E. Ć.

26.2.2024

Centar košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Pojrije (Vincent Poirier) govorio je nakon utakmice protiv BiH u kojoj su on i saigrači slavili sa 74:64. Oduševila ga je atmosfera u tuzlanskom Mejdanu.

- Teška utakmica, vrhunska atmosfera, gurali su nas do kraja, mislim da smo odigrali veoma dobar meč i tražili uvijek slobodnog igrača na šutu. 

Odigrali smo vrhunsku odbrambenu utakmicu svih 40 minuta što je bio ključ pobjede. BiH se vratila na kraju, ali smo iskontrolisali utakmicu i došli do pobjede - izjavio je francuski centar.

Otkrio je i kako su zaustavili najboljeg bh. igrača, a njegovog saigrača iz Real Madrida Džanana Musu.

- Plan je bio da ga usmjerimo na desnu stranu i da budemo agresivni na njemu tako da mora dodavati loptu i ne može dati 30 poena. Imao je šest izgubljenih lopti tako da je plan uspio - poručio je Pojrije.

Kole: Zaustavili smo Musu. A. Bešić / Avaz

Nakon Pojrijea, obratio se i selektor Francuske Vensan Kole (Vincent Collett).

- Mnogi su govorili o atmosferi, a ja nisam zaboravio utakmicu prije godinu i po u Sarajevu prije Eura. Očekivao sam istu stvar iako smo mi drugačiji tim. Znao sam slabosti i prednosti BiH, sada smo igrali vrhunsku odbranu svih 40 minuta, ali smo se borili sa otvorenim šutevima.

Ipak, zaustavili smo Musu koji je ipak imao nekoliko vrhunskih poteza jer je vrhunski igrač, no moji igrači su dali sve od sebe da ga zaustave - poručio je Kole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.