NOGOMET

Pecara je ukleta za igrače Sarajeva

A. M.

20.2.2018

Navijači Sarajeva vjerovatno su najviše isfrustrirani gostovanjima u Širokom Brijegu. Naime, taj hercegovački gradić i stadion u njemu, po imenu Pecara, ukleti su za bordo tim.

Prazan gol

Tačnije, punih osamnaest godina traje prokletstvo koševskog kluba. U 21 gostovanju na Pecari Sarajevo je doživjelo čak 16 poraza, uz samo dvije pobjede, obje u Kupu BiH. To znači da tim iz prijestonice naše zemlje nikada nije slavio na Pecari u okviru Premijer lige BiH, što je pravi raritet u svijetu nogometa.

Frapantan je podatak i da je Sarajevo u Širokom Brijegu u prethodnih 18 godina postiglo samo deset golova.

A da je Pecara zaista ukleta za tim s Koševa moglo se vidjeti i minulog vikenda. Nakon sjajno odrađenih priprema u Antaliji u kojim su igrači bordo tima u pripremnim mečevima blistali i dobivali renomirane protivnike koji su učesnici Lige prvaka (Karabag), uslijedilo je za njih najteže moguće gostovanje, ono na Pecari.

Nove utakmice

I, gle čuda, odlično su ga otvorili, imali su vodstvo od 1:0, stigli su uz to bordo igrači promašiti i prazan gol, a onda, kao i prethodnih 18 godina, sve se okrenulo u korist Širokobriježana. Luka Menalo i Josip Ćorić kreirali su preokret i donijeli domaćinu zasluženu pobjedu.

Nakon poraza Sarajeva, koji ih je dodatno udaljio od liderske pozicije, trener bordo tima Husref Musemić bio je neraspoložen.

- Široki Brijeg je bolje otvorio utakmicu, mi nismo uspjeli da uspostavimo igru, bježali smo od igre. Uspjeli smo postići pogodak, a onda smo brzo i primili. Široki Brijeg je više želio pobjedu i ja im čestitam na pobjedi. Slijede nam nove utakmice, život ide dalje, šta ćemo – kazao je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.