ENGLESKA

Solskjer podržao Bilića: Uvjeren sam da će se brzo vratiti

Trener Mančester junajteda prokomentirao otkaz hrvatskom stručnjaku

Solskjer i Bilić. AGENCIJE

A. V.

16.12.2020

Žao mi je što je Slaven izgubio posao. Napravio je veliki posao time što je izborio promociju, izjavio je trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) na upit za komentar o smjeni Slavena Bilića na klupi Vest Bromvič Albiona. 

- Znam ga godinama i uvjeren sam da će brzo vratiti - rekao je Solskjer koji je ove sezone često bio favorit na engleskim kladionicama kao prvi trener koji će dobiti otkaz, a njegova momčad bi sutrašnjom pobjedom na gostovanju kod posljednjeplasiranog Šefild junajteda mogla preskočiti Čelzi i Mančester siti po broju bodova, prenosi Hina.

- Nadam se da će više klubova razmišljati dugoročno. Ovo je sada kratkoročan posao i potrebni su ti rezultati u brzom roku. No, kontinuitet i strpljivost su ključni za uspjeh - poručio je glavni trener Mančester junajteda čija je ekipa jedva na Old Trafordu pobijedila Bilićev VBA iz sumnjivog kaznenog udarca, a da nekoliko minuta prije nije dosuđen jedanaestrac za goste.

Biliću je otkaz uručen nakon što je VBA osvojio bod na gostovanju kod Mančester sitija, što je 52-godišnjem hrvatskom stručnjaku bila 100. utakmica koju je vodio u engleskoj Premijer ligi, 87 na klupi Vest Hema, a 13 kao trener Vest Bromvič Albiona.

Kao najvjerojatniji Bilićev nasljednik na klupi VBA spominje se 66-godišnji Sem Alardajs (Sam Allardyce), kojeg je prije pet godina upravo Bilić naslijedio kao trener Vest Hema.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.