AVAZ SAZNAJE

FK Sarajevo će mjesečno plaćati zakup Koševa 4.000 KM, plus PDV

FK Sarajevo je sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu Centar Sarajevo

Utorak je za sve navijače FK Sarajeva historijski dan. Arhiva

Piše: G. Šumar

27.4.2021

Općinsko vijeće sarajevske Općine Centar u utorak (danas 15 sati) će glasati o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu. 

Historijski dan

Na osnovu Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH i Statuta Općine Centar Sarajevo Općinsko vijeće donijelo je odluku o izmjenama i dopunama odluke o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo.

Inače, kako je istanuto u materijalima za narednu sjednicu Općinskog vijeća, FK Sarajevo je sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu Centar Sarajevo. Stadion Koševo trebao bi se dati u zakup po cijeni 4.000 KM mjesečno, uz obavezu zakupca da vrši uplatu i PDV-a.

- Utorak je za sve navijače FK Sarajeva historijski dan, jer naš fudbalski velikan dobiva stadion Koševo, rekao je vijećnik Općinskog vijeće Centra Sulejman Haljevac, te dodao:


Odluka Općinskog vijeća. AVAZ

Skoro pet godina su tekli pregovori i dorade

- Nadam se da su zadovoljni i u FK Sarajevo... Dugo je sve ovo trajalo, ali smo se na kraju izborili da se Koševo konačno dodijeli FK Sarajevo. Ponosan sam što je ta moja, odnosno inicijativa SBB-a iz prošlog Vijeća realizovana. Skoro pet godina su tekli pregovori, dorade i evo na kraju smo došli do cilja. Čestitam svima koji su od početka bili uporni i strpljivi. Za realizaciju ove ideje dao sam zadnji atom snage, zaključio je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.