ITALIJA

Pirlo poručuje da se Juventus ne plaši sankcija UEFA-e

Smireni smo i fokusirani na ono što moramo da uradimo

Pirlo: Miran i spokojan. Arhiv

N. Demirović

25.4.2021

Trener Juventusa Andrea Pirlo tvrdi da se klub iz Torina ne boji potencijalnih sankcija zbog učestovanja u formiranju Evropske Superlige. Ovo takmičenje očigledno se i prije samog početka raspalo, ali bura se nije stišala.

Vodili su rat u medijima ovih dana prvi čovjek madridskog Reala Florentino Peres (Perez) i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin. Sada je u ime Juventusa o svemu pričao i Andrea Pirlo, koji tvrdi da se u Torinu ne boje prijetnji sankcijama zbog učestvovanja u planiranju novog takmičenja, kojim bi se neki od najbogatijih klubova kontinenta odmetnuli od Evropske kuće fudbala.

Govorio je Pirlo za medije uoči današnjeg susreta sa Fiorentinom i očekivano je jedna od tema na konferenciji bila i Superliga. UEFA prijeti i izbacivanjem iz Lige prvaka klubova koji su minule sedmice objavili da formiraju novo takmičenje.

- Ne bojimo se toga, smireni smo i fokusirani na ono što moramo da uradimo. Ovo je naš posao i ubijeđeni smo da ćemo ostvariti svoje ciljeve. Mirni smo po pitanju toga šta će UEFA odlučiti - rekao je Pirlo.

Juventus je danas veliki favorit na gostovanju kod Fiorentine. Prema Mozzartu na Juventus je koeficijent 1.55, dok je na domaću Fiorentinu 6.00.

Kopletnu ponudu Mozzarta možete vidjeti ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.