ITALIJA

Pirlo se oglasio nakon otkaza: Uradio sam šta su tražili

Odlazi iz kluba nakon samo jedne sezone

Pirlo: Odlazi sa dva osvojena trofeja. TWITTER

E. Ćosić

28.5.2021

Juventus je objavio kako Andrea Pirlo više nije trener prvog tima. Ono što je bilo jasno od ranije, od danas je i zvanično, Pirlo je bivši, a naslijedit će ga Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) koji je dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 36 miliona eura.

Danas je "Stara dama" zvanično objavila raskid saradnje sa Pirlom, koji odlazi nakon samo jedne sezone na klupi italijanskog giganta, a nekoliko sati po zvaničnoj objavi kluba, oglasio se i sam Pirlo kojem je ovo bila prva sezona u trenerskom poslu.

- Moja prva sezona u ulozi trenera je gotova. Bila je to i komplicirana i čudesna sezona u isto vrijeme. Kada me je Juventus kontaktirao, nisam razmišljao o rizicima iako su bili prilično očiti. Prevladalo je poštovanje prema ovom klubu, ali i moja želja da vodim klub na najvišem nivou. Da se mogu vratiti u prošlost, isto bih napravio uprkos svim preprekama s kojima sam se suočio i uprkos teškoj situaciji zbog koje nisam mogao slijediti svoj stil igre. Međutim, ostvario sam postavljene ciljeve. Ovo je avantura koja je završila na način koji nisam očekivao - poručio je Pirlo.


Pirlo je sa klupe predvodio Juventus na 52 utakmice, a uspio je ostvariti 34 pobjede, osam poraza i deset remija. Osvojio je italijanski Kup i Superkup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.