EURO 2020

Boban: Smiješno je misliti da UEFA favorizira Englesku

Ovo finale je htjela UEFA? Nemojte me nasmijavati. Teorije zavjere su uvijek postojale, ali...

Zvonimir Boban. Arhiva

G. Š. / Gazzetta dello Sport

10.7.2021

Mnogi misle kako je sve pripremljeno da Engleska uzme evropski naslov, no Zvonimir Boban ne misli baš tako. Nogometna legenda dala je intervju za "Gazzettu dello Sport" u kojem se osvrnuo na tvrdnje da UEFA favorizira Englesku da se okiti naslovom. Posebno se digla prašina kada je u polufinalu između Engleske i Danske dosuđen nepostojeći penal na Rahimu Sterlingu (Raheem Sterlin).

- Smiješno je misliti da UEFA favorizira Englesku. Finale će biti prekrasno, bit će to okršaj dva nogometna diva, rekao je Boban, koji je šef nogometa UEFA-e, odnosno "chief of football UEFA". i dodao:

- Ovo finale je htjela UEFA? Nemojte me nasmijavati. Teorije zavjere su uvijek postojale, ali svi koji su u nogometu znaju da nas čeka potpuno čisto finale.

Osvrnuo se Boban i na ‘svoje’ Italijane.

- Ova ekipa ima poseban duh, vidjeli smo ga i ranije, ali smo svi imali sumnje. Nismo znali koliko se visoko ova ekipa može podići. Ako gledamo samo općenitu kvalitetu, ovo nije najbolja Italija, ali Roberto Manćini (Roberto Mancini) je napravio remek-djelo. Najbolji igrač je Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma), a tu su još Federiko Kjeza (Federico Chiesa) i Žorginjo (Jorginho), oni donose prevagu – zaključio je Boban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.