KOŠEVO

Ponovo promijenjeno mjesto odigravanja prijateljske utakmice Sarajevo - Novi Pazar

Nakon postignutog dogovora sa Općinom Centar i CSR-om današnja utakmica će se igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", saopćeno je jutros iz FK Sarajevo

Varešanović: Sanirao povredu. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

4.9.2021

Viceprvak s Koševa danas (17 sati) će odigrati prijateljsku utakmicu protiv srbijanskog superligaša.


Dogovor s Općinom Centar

- Danas igramo prijateljsku utakmicu protiv naših sportskih prijatelja iz Novog Pazara. Nakon postignutog dogovora sa Općinom Centar i CSR-om današnja utakmica će se igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", saopćeno je jutros iz FK Sarajevo.

No, jučer je iz kluba s Koševa saopćeno:

- Naša ekipa sutra u TC Butmir igra prijateljsku utakmicu protiv FK Novi Pazar. Odlukom stručnog štaba ovaj meč će biti zatvoren za javnost. U utorak, 7. septembra, naši prvotimci će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" obaviti trening koji će biti otvoren za navijače, te na kojem ćete moći pružiti podršku našim igračima pred nastavak sezone. Tačan termin treninga će biti naknadno objavljen, saopćeno je jučer i FK Sarajevo.

A prvobitno je šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić najavio da će subotnja provjera biti odigrana na Koševu...

Igrački kadar

Inače, Sablić će konačno će imati priliku da pruži šansu svim igračima, nakon što je Dal Varešanović sanirao povredu, a Mirko Oremuš, Vicko Ševelj, Darko Lazić, Krste Velkoski i Matijas Fanimo (Matthias) dobili radne dozvole. Također, sada je tu i povratnik Rifet Kapić.

Inače, Novi Pazar je trenutno pretposljednji tim na tabeli Superlige Srbije, ali ima utakmicu manje od većine rivala...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.