PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo s (pre)velikim zaostatkom otišlo na oktobarsku pauzu: Goranu Sabliću se polako ’ljulja’ stolica

Predstojeće utakmice bit će posljednja šansa da Sablić dokaže da (li) je trener za FK Sarajevo

Sablić: Imali smo dosta problema u pripremi posljednje utakmice u Tuzli. Arhiva

Piše: G. Šumar

5.10.2021

Sarajevo je na reprezentativnu pauzu otišao sa (pre)velikim bodovnim zaostatkom za liderom Zrinjskim i Tuzla Cityjem. „Plemići“ su nakon 12. kola na velikih plus devet, a tuzlanski „Građani“ na plus osam, uz utakmicu manje.


Puno problema

- Imali smo dosta problema u pripremi posljednje utakmice u Tuzli, dosta igrača ima problema s virozom - rekao je trener Sarajeva Goran Sablić i dodao:

- Nismo vodili Bodula, Lazić nije igrao, nekolicina igrača se loše osjećala i zato nisu igrali. Na ovakvom gostovanju, protiv ekipe koja je u vrhu, neriješeno nije loš rezultat. Igra je mogla biti bolja, tečnija, međutim, nešto se pita i protivnik. Vidjeli ste i sami da je jako efikasan, tabela sve govori, kao i njihova statistika. Uzeli smo bod i to je ono najvažnije – zaključio je trener kluba s Koševa.

No, iz utakmice u utakmicu je činjenica da bordo tim nema igru. Sve se svodi na individualni kvalitet i(li) bljesak pojedinca... Zbog toga su s pravom zabrinuti navijači, ali i bivši igrači, treneri, koji sve više krivicu prebacuju na Gorana Sablića.

Bordo tim je tokom ljetne pauze imao puno problema – od finansija koje su uvjetovale da pripreme budu odrađene u Sarajevu, odliva igrača... do promjene vlasnika. Međutim, tim je u hodu kompletiran kvalitetnim igračima – Darkom Lazićem, Darkom Bodulom, Dražanom Bagarićem, Rifetom Kapićem... što često pominje i Sablić, ali nema napretka u igri. Prvi koševski strateg često ističe da ekipa nije fizički spremna, iako je imao vremena da i taj segment odradi puno bolje. Ili on, ili njegov asistent zadužen za fizičku spremu...


Posljednja šansa

Zrinjski sigurno nema bolji igrački kadar od Sarajeva, pa da za 12 kola bježi devet bodova, uz uvažavanje svih problema koji su od početka sezone pratili klub s Koševa. Zato će predstojeće utakmice, nakon oktobarske pauze, biti posljednja šansa da Sablić dokaže da (li) je trener za klub kakav je FK Sarajevo.

- Da je trener Sarajeva neko od domaćeg kadra, već odavno bi bio na stubu srama, nakon posljednje utakmice u Tuzli bio je komentar bar deset bivših igrača i(li) trenera kluba s Koševa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.