ITALIJA

Boban: Lukaku je bio fizički dominantniji, ali Džeko je fantastičan igrač

Mislim da je ključan bio dolazak Zlatana Ibrahimovića, koji je fenomen i na terenu i izvan njega, rekao je Zvonimir

Zvonimir Boban. Arhiva

G. Š. / Gazzetta dello Sport

8.10.2021

Nekadašnji legendarni hrvatski veznjak Zvonimir Boban, koji je trenutnu UEFA-in šef za fudbal, u intervju za "Gazzettu dello Sport" analizirao je šanse Milana, svog bivšeg kluba, u borbi za titulu.


Navijam za Milan više nego ikad

- Navijam za Milan više nego ikad, jako sam sretan što je klub opet u stanju boriti se za nešto, rekao je Boban.

Milan je trenutno drugoplasirani u Seriji A, s dva boda manje od vodećeg Napolija i dva više od branitelja naslova Intera.

- Nije to još nivo najvećih evropskih klubova, ali se puno toga promijenilo. Mislim da je ključan bio dolazak Zlatana Ibrahimovića, koji je fenomen i na terenu i izvan njega. No, za naslov prvaka je favorit Napoli, a iza njega Inter. Oni su ipak kvalitetniji od svih drugih. Jednostavno su jači i tehnički i taktički i fizički. Napoli ima to sve, a Inter je opet strašno opasan s Lautarom i Džekom. Lukaku je bio fizički dominantniji, ali Džeko je fantastičan igrač, rekao je Boban.


Ja sam na sudu s "Elliottom", a ne s Milanom

Otkrio je da je na sudu s vlasnicima Milana, investicijskim fondom "Elliott", zbog razlaza s klubom u kojem je bio član uprave.

- Ja sam na sudu s "Elliottom", a ne s Milanom. S njim se nikad ne bih mogao suditi. Drago mi je da je Paolo Maldini ostao u klubu i da je tu sad i njegov sin u ekipi. Niko nije bolje utjelovljenje Milana od porodice Maldini. U klubu kao što je Milan nužno je da postoje ljudi koji razumiju što taj klub znači. No, svejedno mi nisu jasne neke odluke, poput odlaska Donarume. To je bio pogrešan potez. Ako Milan želi biti veliki klub, onda ne može dopustiti da gubi najbolje na svijetu. Donaruma će ući u historiju nogometa, nejasno mi je kako su ga tako lako pustili, zaključio je Boban.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.