INTERNACIONALCI

Miljan Govedarica iz Krivog Riha za "Avaz": U Ukrajini svi dišu za svoj nacionalni tim

Kako se približava utakmica često me zezaju da će nas lagano pobijediti

Govedarica: Očekuje uzbudljivu utakmicu. FC Kryvbas Kryvyi Rih

Piše: A. Vatreš

12.10.2021

Ukrajinci jedva čekaju utakmicu protiv BiH i nadaju se laganoj pobjedi, otkrio nam je Miljan Govedarica (27), naš krilni napadač koji nastupa za tamošnjeg drugoligaša Krivbas iz Krivog Riha.

Na dobrom putu

- U Ukrajini svi mnogo vole reprezentaciju, bukvalno svi dišu za svoj nacionalni tim, dok je u Bosni to još uvijek, nažalost, podijeljeno – rekao je Govedarica za "Dnevni avaz".

Dok su Ukrajinci uvjereni da će lako izaći na kraj s našom selekcijom, Govedarica ima drugačije mišljenje.

- Kako se približava utakmica s Ukrajinom, često me zezaju da će nas lagano pobijediti. Ja ne mislim baš tako. Smatram da ćemo odigrati jako kvalitetnu utakmicu jer smo na dobrom putu, oko reprezentacije vlada pozitivna atmosfera – kazao je naš bivši mladi reprezentativac.

Specifična atmosfera

Također, dodao je i ovo:

- Ovdje je specifična atmosfera, kao što sam već rekao. Oni su svi ujedinjeni za svoju reprezentaciju i bukvalno na svakom ćošku možeš vidjeti njihova nacionalna obilježja. Imaju sigurno odličnu ekipu, mislim da će biti uzbudljiva utakmica jer i mi, također, posjedujemo ogroman kvalitet – smatra Govedarica.

Govedarica je u Krivbas stigao ovog ljeta nakon epizode u Zrinjskom.

- Došao sam u klub koji je vrlo ambiciozan i koji ima velike domete. To me je iskreno privuklo i nadam se da ću s klubom izboriti plasman u Premijer ligu Ukrajine. Nekako poslije svih onih povreda koje sam imao, najbitnije mi je da budem zdrav, a moja forma će tek doći – kazao je Govedarica, koji je zadovoljan dosadašnjim igrama.

Teško zbog jezika

Kazao nam je kako mu se nije bilo lako privići na život u Ukrajini.

- Na početku mi je bilo dosta teško zbog jezika, međutim, vremenom počinješ dosta lakše komunicirati. Navikao sam se i već se osjećam kao da sam ovdje više godina – kazao je Govedarica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.