IZJAVIO DIREKTOR KLUBA

Poznati engleski klub prekida sve veze s kladionicama

Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za šta se zalaže

Stadion Makron: Dom Boltona. TWITTER

E. Ćosić

2.11.2021

Direktor Boltona Nil Hart (Neil) izjavio je kako će ovaj nekadašnji premijerligaš prekinuti sve veze s kladionicama, osim obaveznih koje im nameće liga, jer smatra da klađenje uništava ljudske živote.

I navijači su pozitivno reagovali. Na odobrenje pristalica ovog kluba je naišla i objava Boltona kako će podržati sve dobrotvorne organizacije koje žele pomoći ljudima da savladaju ovisnost o klađenju. Hart je rekao kako će se kladionice promovisati samo u mjeri koje im nameće Liga (EFL) koja ima sponzorski ugovor s kladionicom.

- Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osjetit će se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način. Mi čvrsto vjerujemo u umjerenost, ali klađenje na fudbal sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo - izjavio je Hart za "Sky Sports".

Inače, Bolton je klub osnovan prije 147 godina, a dugo vremena je bio član Premijer lige, najjačeg ranga engleskog fudbala. U Čempionšip je ispao 2012. godine, ali je onda nakon finansijske krize ispao u treći rang, odnosno Ligu Jedan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.