KVALIFIKACIJE ZA SP

Beloti: Napadači snose dio krivice za neuspjeh

Reprezentativac Italije razočaran zbog neostvarenog direktnog plasmana u Katar

Beloti: Lopta nije htjela u gol. AGENCIJE

A. V.

16.11.2021

Italijanski reprezentativac Andrea Beloti (Belotti) kazao je da napadači snose dio krivice što se Italija nije uspjela direktno plasirati na SP u Kataru, ali je dodao da su igrači fizički bili potrošeni nakon osvajanja Eura.

- Imali smo sve u svojim rukama, ali u fudbalu se ponekad stvari okrenu protiv vas. Osjećam gorčinu i razočaranje - izjavio je napadač Torina za italijanske medije.

Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a "Azuri" su imali dva gola bolju razliku pogodaka. No, Italijani su u gostima kod Sjeverne Irske odigrali 0:0, a Švicarska je u Lucernu pobijedila Bugarsku s 4:0.   

 - Moramo preuzeti dio krivice, ne samo za utakmicu protiv Sjeverne Irske, već za mnoge šanse koje smo promašili protiv Švicarske. U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Posjed lopte malo znači ako ne zabijate - dodao je Beloti. 

Osvrnuo se i na činjenicu da 11 igrača zbog povreda nije bilo na raspolaganju za utakmicu protiv Sjeverne Irske.

 - Imali smo puno povreda, radili smo puno promjena. Također, dvije godine igrali smo non-stop. Ovo je znak da moramo ponovo napuniti baterije i biti spremni za mart i dodatne kvalifikacije. Nakon razgovora sa selektorom naš fokus je već na martu - kazao je Beloti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.