BALKANSKI FUDBAL

Vučinić: Srbija mora biti svjesna da je daleko iza Hrvatske

Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti je li u stanju raditi ono što Hrvati rade već 25 godina, kaže bivši napadač Crne Gore

Vučinić komentarisao selekcije s Balkana. Agencije

M. K.

25.11.2021

Proslavljeni napadač reprezentacije Crne Gore, Mirko Vučinić, govorio je za hrvatske medije o reprezentacijama sa ovih prostora.

Tom prilikom je posebno izdvojio Hrvatsku za koju smatra da je ispred svih drugih. 

- Pogledao sam dosta utakmica i vidio jako puno dobrih stvari. Činjenica je da Hrvatska godinama ima rezultate koje ostale zemlje u regiji mogu samo sanjati. Ne mislim tu samo na Srbiju, Bosnu ili Crnu Goru, nego i dosta šire. Hrvatskoj se regija divi po mnogo čemu, ali ne samo zbog srebra u Rusiji. To što trajete već punih 25 godina. I to praktički bez ozbiljnije pauze. To je dokaz prave klase i dobrog rada, jer mnogima se dogodi veliki rezultat, ali ga nisu u stanju odbraniti. Hrvatska je uvijek tu, jako blizu vrha i to je fenomenalno, posebno ako znamo da vas ima možda četiri miliona, rekao je Vučinić u izjavi za Sportske novosti.

Vučinić smatra da je trenutna selekcija Srbije može nositi s Hrvatima.

- Bio bi to sjajan dvoboj, volio bih ga pogledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. No, Srbi moraju biti svjesni da su još uvijek daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti je li u stanju raditi ono što Hrvati rade već 25 godina, je li u stanju ostati duže vremena blizu vrha. Zato je Hrvatska još uvijek liga za sebe u našoj regiji, dodao je bivši igrač Lećea, Rome i Juventusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.