LA LIGA

Pogledajte golove kojim je Real savladao Atletiko i učvrstio se na liderskoj poziciji

Kraljevski klub sada ima 13 bodova više u odnosu na gradskog rivala

Slavlje igrača Reala nakon vodećeg gola Benzeme. twitter

E. Ćosić

13.12.2021

Fudbaleri Real Madrida su na svom stadionu pobijedili gradskog rivala Atletika rezultatom 2:0  u okviru 17. kola La Lige, te se tako učvrstili na liderskoj poziciji.

Izabranici Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) su slavili na krilima golova Karima Benzeme i Marka Asensija (Marco), te sada imaju 13 bodova više od aktuelnog prvaka Atletika, koji istina ima utakmicu manje. 

Real je kontrolisao susret, a do vodstva je stigao u 16. minuti kada je Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) proigrao Karima Benzemu, a ovaj majstorski matirao Jana Oblaka. Anćelotijeva odluka da susret počne sa nedovoljno oporavljenim Benzemom se isplatila, jer je Francuz postigao gol, pa je već na poluvremenu umjesto njega uveden Luka Jović.

"Kraljevi" su i u nastavku dobro igrali, a onda u trenucima kada je Atletiko postao opasniji u napadu, stigao je novi gol Reala. Ponovo je asistent bio Vinisijus, a strijelac pogotka u 57. minuti bio je Marko Asensio.

Real je prvi u španskom prvenstvu sa 42 osvojena boda, osam više od Sevilje, ali i uz utakmicu više. Na trećem mjestu je Betis sa 33 boda, a po 29 imaju Atletiko Madrid i Real Sosijedad.

Golove Reala pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.