VELIKI SKANDAL

Italijani izdali potjernicu za bivšom zvijezdom Reala i Milana

Robinjo je osuđen na devet godina zatvora jer je s prijateljem Rikardom Falkom (Riccardo Falco) dok je nosio dres Milana silovao 23-godišnjakinju

Ronaldo, Robinjo, Ronaldinjo , Karlos i Kaka. AFP

G. Š. / Marca

15.2.2022

Nekadašnji brazilski fubaler Robinjo (Robinho) osuđen je za silovanje, a prošlog mjeseca je pala njegova i posljednja žalba. Tužilaštvo u Milanu je zatražilo izručenje Italiji, a za bivšom zvijezdom Milana i Real Madrida je izdata i potjernica zbog silovanja 23-godišnjakinje koja je te večeri slavila rođandan u milanskom noćnom klubu, prenose SN.


Brazilski ustav

Robinjo je osuđen na devet godina zatvora jer je s prijateljem Rikardom Falkom (Riccardo Falco) dok je nosio dres Milana silovao 23-godišnjakinju. Italijansko ministarstvo pravosuđa će poslati obavijest brazilskim vlastima i tražiti da izruče Robinja i njegovog prijatelja, ali "Marca" piše kako je jasno da dvojac neće biti izručen.

Brazilski ustav ne dopušta izručivanje svojih državljana, a Robinho neće smjeti napustiti zemlju jer bi ga ostale zemlje moge izručiti Italiji. Odvjetnici bivšeg fudbalera su tvrdili da je djevojka pristala na seks, ali snimke telefonskog razgovora su sve razotkrile.

Drugi slučaj

- Smiješno je i ne zanima me uopće. Bila je pijana i ne zna što se dogodilo, prenosi "Marca" Robinjove riječi.

Kaznu mu je još 2020. godine odredio sud u Milanu uz napomenu da je "brutalno ponizio" žrtvu. Osim tog silovanja, Robinjo je optužen za još jedno iz doba kada je igrao u Premier ligi. Drugi se slučaj navodno dogodio u noćnom klubu u Lidsu, a pušten je uz kauciju nakon ispitivanja. Te je optužbe, kao i u milanskom slučaju, Brazilac demantirao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.