INCIDENT NA DODJELI OSKARA

Serena Vilijams šokirana potezom Vila Smita, njen izraz lica bio je jači od hiljadu riječi

Incident je započeo kada se Rok našalio na račun frizure Smitove supruge Džade Pinket Smit

Vilijams ostala u čudu nakon Smitovog šamara. Printscreen

M. K.

28.3.2022

Tokom sinoćnje dodjele nagrade Oscar, desio se skandal koji će, ako se dokaže da je sve bilo izrežirano, vjerovatno biti najupečatljiviji u historiji ove ceremonije.

Podsjetimo, glumac Vil Smit (Will Smith) je pljusnuo voditelja, poznatog komičara i glumca Krisa Roka (Chrisa Rocka) po licu i vulgarno ga izvrijeđao jer se ovaj našalio na račun frizure njegove supruge. Trenutak je to koji je, kako pišu američki mediji, zasjenio dodjelu Oscara.

Incident je započeo kada se Rok našalio na račun frizure Smitove supruge Džade Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), mada nije poznato je li Rok znao da se Smitova supruga bori sa autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose.

Otprilike 45 minuta kasnije, primajući svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u "Kralju Ričardu", Smit se, u govoru punom suza ispričao Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i svojim kolegama, ali ne i Roku.

Na cijelu situaciju reagovala je i legendarna teniserka Serena Vilijams (Williams) čijeg je oca u filmu "Kralj Ričard" glumio upravo Smit, a svoju reakciju objavila je na društvenim mrežama.

Incident je nadmašio ostatak svečanosti u trajanju od tri i pol sata i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodjele Oscara.

Ovakvo bi ponašanje Smita moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Anđelesu objavila da je Rok odbio podnijeti prijavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.