AMBICIOZAN PROJEKT

Andrea Pirlo nastavlja trenersku karijeru u Istanbulu

Kako javljaju italijanski mediji, 43-godišnja legenda Juventusa i italijanskog fudbala, spremna je prihvatiti ponudu kluba iz Turske

Andrea Pirlo. Arhiva

G. Š.

5.6.2022

Protekla dva mjeseca Italijan Andrea Pirlo povezivan je s klubovima iz čitave Evrope, ali kako trenutno stoje stvari na fudbalskom tržištu, najbliži je selidbi u Tursku. Posljednja informacija stavljala je Pirla u kontekst preuzimanja beogradskog Partizana, međutim te špekulacije ipak ostaju samo na tome. Kako javljaju italijanski mediji, 43-godišnja legenda Juventusa i italijanskog fudbala, spremna je prihvatiti ponudu kluba iz Turske, a riječ je o Fatih Karagumruku za koji je u pethodnoj sezoni igrao naš tridesetpetogodišnji Ervin Zukanović (nakon isteka ugovora slobodan igrač - razmišlja hoće li nastaviti bogatu karijeru).

Klub iz Istanbula njeguje gotovo stogodišnju historiju, ali uz ne previše uspjeha. Do prije dvije sezone igrali su u drugoj turskoj ligi, a protekle sezone među prvoligašima bili su dobri i završili na osmom mjestu. No, ambicije kluba su još i veće, a šefovi su spremni Pirlu ponuditi mogućnost da ostvari te planove. Pirlo je prije godinu dobio otkaz u Juventusu, što je bio njegov prvi trenerski posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.