SERIA A

Lacio srušio Inter, nije pomogao ni ulazak Edina Džeke

Do prednosti domaći su stigli u 40. minutu kada je Anderson sjajno postavio glavu na savršen centaršut Milinkovića-Savića

Inter doživio poraz. FACEBOOK / INTER

S. S.

27.8.2022

Lacio je u Rimu savladao Inter 3:1 u derbiju trećeg kola Serije A. U duel je Inter ušao kao favorit, međutim to nisu uspjeli da dokažu na terenu. Imali su blagu inicijativu u prvom poluvremenu, ali je Lacio bio konkrentniji.

Do prednosti domaći su stigli u 40. minutu kada je Anderson sjajno postavio glavu na savršen centaršut Milinkovića-Savića. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu. Inter je vrlo brzo na startu drugog dijela stigao do iziednačenja. Damfris je pronašao Lautara Martineza, koji je bio precizan.

Uslijedio je period igre bez mnogo prilika. Najveću je imao Škrinjar za Inter u 65. minutu. U igru je ušao i Edin Džeko u 69. minuti kada je zamijenio Romelua Lukakua, a nakon njegovog ulaska doživjeli su pravi šok.

Lacio je ponovo zablistao. Prvo je sjajnim golom pogodio Luis Alberto na dodavanje Pedra, a odličnu partiju Pedro je krunisao golom za 3:1 u 85. minutu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.