DJELA, A NE RIJEČI

Ovako se voli klub: Bivši fudbaler Arsenala platio iz svog džepa da se vrati u voljeni klub koji je u 3. ligi

Bio je najbolji strijelac Kadiza u La Ligi ove sezone, ali jučer je iz svog džepa platio 500 hiljada eura kako bi dobio slobodne papire i vratio se u Deportivo

Perez: Treći put na Riazoru. Twitter

E. Ć.

2.1.2023

Španski napadač Lukas Perez (Lucas) pokazao je kako se voli klub. Bivši igrač Arsenala, Vest hema, PAOK-a i Deportivo La Korunje oduševio je fudbalsku javnost. 

Naime, Perez je odlučio napustiti redove španskog prvoligaša Kadiza i vratiti se u svoj Deportivo La Korunju, velikana koji godinama unazad propada, a trenutno se takmiči u trećem rangu.

Bio je najbolji strijelac Kadiza u La Ligi ove sezone, ali jučer je iz svog džepa platio 500 hiljada eura kako bi dobio slobodne papire i vratio se u Deportivo, koji se takmiči u dva ranga manje i koji se bori za povratak u Segundu. 


Ovo je treći put da će Perez igrati za Deportivo. Prvi put je za tim sa Riazora igrao u sezoni 2014/15 kao posuđen fudbaler PAOK-a, a onda su ga Španci otkupili. Odlične partije u Deportivu su mu obezbijedile transfer u Arsenal, ali tamo se nije snašao pa se vratio na Riazor.

Pet godina kasnije ponovo će igrati za Deportivo. Podsjetimo, prvak Španije iz sezone 1999/00 i dvostruki osvajač Kupa (1994/95 i 2001/02) je godinama imao problema, a konačno je krahirao 2011. godine kada je ispao u drugi rang. Vratio se odmah naredne sezone, ali je odmah sljedeće ispao. Deportivo je u sezoni 19/20 ispao u treći rang.

Podsjetimo, tim sa Riazora je u sezoni 2003/04 igrao polufinale Lige prvaka, a tamo ih je sa ukupnih 1:0 zaustavio Porto Žozea Murinja (Jose Mourinho), koji je na kraju postao prvak Evrope. Godinu kasnije, Deportivo je igrao finale Intertoto kupa (5:3).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.