KUP ITALIJE

Inzagi protiv drugoligaša izveo kombinovan sastav, pa uveden Džeko da pokušaju preokrenuti

Neuništivi Điđi Bufon (45) je uspio zadržati mrežu netaknutom sve do do 88. minuta, kada Lautaro šutira, a lopta pogađa Osorija i mijenja smjer te završava u mreži legendarnog golmana

Aćerbi vodio Inter do pobjede. FC Inter

S. S.

10.1.2023

Fudbaleri Intera su teže nego očekivano došli do pobjede u Kupu Italije protiv drugoligaša Parme. Rezultat nakon produžetaka bio je 2:1 za Inter.

Simone Inzagi je poslao na teren kombinovani sastav, a igrači koji su dobili priliku nisu se proslavili u prvom poluvremenu. Šok za igrače Intera nastupio je kada je Jurić postigao fenomalan gol za Parmu u 35. minuti.

Inter je pokušavao u drugom poluvremenu, ali nije to izgledalo ubjedljivo. Inzagi je u drugom poluvremenu pokušao sa izmjenama, pa je i kapiten Zmajeva Edin Džeko dobio priliku u 67. minuti.

Neuništivi Điđi Bufon (45) je uspio zadržati mrežu netaknutom sve do do 88. minuta, kada Lautaro šutira, a lopta pogađa Osorija i mijenja smjer te završava u mreži legendarnog golmana.

Džeko je imao sjajnu šansu u sudijskoj nadoknadi, ali Bufon je sjajno odbranio te je meč otišao u produžetke, gdje Aćerbi pogađa fenomenalan gol glavom i vodi Inter u četvrtfinale. U četvrtfinalu ekipa iz Milana će igrati protiv boljeg između Atalante i Specije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.