NAKLONIO SE DIJAMANTU

Pamtimo njegov sukob s Džekom, a sada mu je čestitao na bosanskom: "Bravo Edine"

Kapiten bh. reprezentacije je jučer oborio i rekord Kristijana Ronalda

Edin Džeko. Twitter

E. Ć.

19.1.2023

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko briljirao je u utakmici italijanskog Superkupa protiv Milana (3:0).

Džeko je postigao sjajan gol za 2:0, a prethodno je učestvovao i kod prvog pogotka koji je postigao Federiko Dimarko (Federico Dimarco). „Dijamant“ je oborio i rekord Kristijana Ronalda (Cristiano), te postao najstariji strijelac u italijanskom Superkupu.

Na kraju je proglašen i za igrača utakmice, a Edinova partija oduševila je brojne svjetske medije, proslavljene fudbalere koji su iz igračke penzije gledali briljantnu partiju napadača iz Bosne i Hercegovine.


Manolas se naklonio Džeki. Screenshot

Jedan od onih koji su bili oduševljeni Džekinom utakmicom bio je i Kostas Manolas, bivši fudbaler Rome, a sada član Sardže gdje igra s našim Miralemom Pjanićem.

Manolas je igrao i s Džekom u Romi, ali pamtimo njihov sukob iz 2017. godine nakon utakmice kvalifikacija za Mundijal Bosne i Hercegovine i Grčke u Zenici (0:0).

Džeki se nije dopalo provociranje Manolasa, prišao je grčkom defanzivcu, tadašnjem saigraču iz Rome i uhvatio ga za vrat. Sukob se rasplamsao, a na kraju je Stefan Žili (Stephane Gilli), pomoćnik Mehmeda Baždarevića izbio zub Gianisu Gianiotasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.