BEZ KOMENTARA LEA MESIJA

Messijev brat opleo po Barceloni, pa se onda izvinjavao

Matias Messi je na gostovanju u jednoj emisiji prozivao predsjednika Barcelone, kao i navijače

Matias Mesi: Među prvima treba izbaciti Žoana Laportu. Diario / AP

N. H.

9.2.2023

Matijas Mesi, brat argentinskog velikana Lionela, je na gostovanju kod korisnika Labajada10 na kanalu platforme „Twitch“

Matijas je pričao o Lionelovom odlasku iz Barcelone, a komentarisao je i povratak legendarnog Argentinca u Kataloniju. Za vrijeme tog gostovanja, predsjednika Žoana Laportu (Joana) je prozvao kao glavnog krivca za završetak Mesijeve epizode u Barceloni.

-Ne vraćamo se u Barcelonu, a čak i ako se vratimo, napravit ćemo poštenu čistku. Među prvima treba izbaciti Žoana Laportu – započeo je Matijas svoj osvrt na situaciju iz 2021. godine kada je Lionel napustio Barcelonu, nakon što je Barcelona kazala da nema sredstva da osigura potpis ponajboljeg igrača svijeta.

Matijas je tijekom razgovora gledao video na kojem je Laporta govorio o eventualnom povratku njegovog brata, ali se on samo nasmijao na viđeno. Onda je dio krivice svalio i na navijače.

-Ljudi u Barceloni nisu podržavali mog brata. Trebali su prosvjedovati ili nešto slično, tražiti da ode Laporta, a ostane Messi. Katalonci su izdajice, moja mama je jednom prilikom rekla Lionelu da će završiti kao Ronaldinjo (Ronaldinho) – poručio je Matijas.

Matijas tu nije stao s ocjenom situacije, a u nastavku govora je izrekao i prilično kontroverznu tvrdnju.

-Barcelona je postala poznata zahvaljujući Lionelu, prije njega niko nije ni znao za klub. Ko god je imao priliku obići Barcelonin muzej, vidio je da muzej Leo Mesi. 

Očigledno je za to stigla reakcija od nekog jer je Matijas nekoliko sati poslije objavio na Instagramu story na kojem se probao opravdati.

-Želim se opravdati za ono što sam rekao na društvenim mrežama, samo sam se šalio sa svojim sinom i prijateljima. Kako ću tako misliti o velikom klubu kao što je Barcleona? Koji je dao toliko i mojoj obitelji i Leu. Nama je Katalonija drugi dom i to je poznato. Jako mi je žao i ispričavam se svima, posebno navijačima Barcelone – napisao je Matijas Mesi na svom Instagram profilu.

Poslije ovakvog ispada brata Argentinca malo je vjerovatno da će se Lionel Mesi vratiti u Barcelonu. S druge strane, mediji prenose da on ne želi ostati ni u PSG-u i tu nastaje ogroman problem. 

Mada da li postoji iko na svijetu ko ne želi potpisati Lionela Mesija, ma koliko on bio star i pri kraju karijere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.